Zatvori
Poslovni Puls
20/02/2014

Veliki Linićev poraz: Ukidaju se predstečajne nagodbe!?

Institutu predstečajnih nagodbi, kako se čini istekao je rok trajanja. U Ministarstvu financija, kako doznaje Novi list, polako pripremaju ukidanje te mogućnosti za tvrtke koje se nađu u poteškoćama...

Iako je predstečajna nagodba uvedena kao privremena, krizna mjera koja je u kratkom roku trebala pomoći konsolidaciji poduzeća i za koju se od starta znalo da ima ograničen rok trajanja, što su naglašavali i njezini zagovornici, čini se da će se ugasiti i prije nego što je planirano.

Kako se doznaje odluka o tome da se baš sada ugase predstečajne nagodbe nije donesena u Ministarstvu financija, nego u Banskim dvorima, odnosno institutu predstečajne nagodbe presudio je sam premijer Zoran Milanović. On je, otkrivaju  sugovornici Novog lista, za provođenje tog zadatka zadužio potpredsjednika Vlade Branka Grčića, a ne ministra financija Slavka Linića, čije je ministarstvo osmislilo i provodi predstečajne nagodbe.

Samo godinu i pol nakon što je u Saboru dobio jednoglasnu podršku i vladajućih i oporbe Linić će doživjeti da njegov zakon o predstečajnoj nagodbi analizira i Šeksovo Antikorupcijsko vijeće i to u trenutku kad kod premijera stoji lošije od bilo kojeg SDP-ovog ministra, piše Novi list.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram