Zatvori
Poslovni Puls
19/02/2014

U Croatia osiguranju otkazi za 600 do 1000 zaposlenika?

Na dan kada su trebali biti završeni pregovori Vlade i “Adris grupe” o preuzimanju “Croatia osiguranja” (CO), ni iz Vlade ni iz te tvrtke još nema službene potvrde o zaključenju pregovora i utvrđenju datuma potpisivanja kupoprodajnog i dioničarskog ugovora...

Podsjetimo, Vlada je 18. prosinca donijela odluku o prihvaćanju ponude “Adrisa” za kupnju 48,1 posto dionica CO-a i dokapitalizaciju do 60 posto vlasništva, te je riješeno da će predstavnik Ministarstva financija nakon dva mjeseca izvijestiti Vladu o tijeku pregovora. Država bi, prema tom scenariju, zadržala 25 posto vlasništva u osiguravateljskoj tvrtki.

Iako su neslužbene informacije govorile da će se kupoprodajni ugovor potpisati u srijedu 19. veljače, čini se kako se ipak još dorađuju neki aspekti ugovora, ali i restrukturiranja CO-a. Navodno bi u četvrtak na dnevnom redu redovite sjednice Vlade trebalo biti izvješće o tijeku pregovora, ali vrlo je moguće da se to prolongira za idući tjedan.

Kako se moglo neslužbeno doznati, u Vladi su tražili da imaju bar jednog predstavnika u Upravi “Croatia osiguranja”, te da u restrukturiranju višak zaposlenih ne premaši 600 do 700 radnika, dok u “Adrisu” navodno traže od Vlade da im u potpunosti prepuste upravljanje tvrtkom kako bi je mogli kvalitetno restrukturirati.

A to podrazmijeva otkaz za najmanje 1000 zaposlenih, tako da je u proteklih mjesec dana usmenim putem radnicima koji su predviđeni za otkaz priopćavano da razmisle o sporazumnom raskidu ugovora o radu, uz dobru otpremninu, piše Slobodna Dalmacija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram