Zatvori
Poslovni Puls
17/02/2014

Dubai na dobrom putu da postane centar modne industrije?

Osim što je dom najvišeg nebodera na svijetu, impresivnih umjetnih otoka i flote policijskih vozila među kojima se nalazi "Ferrari", "Lamborghini" i "Bugatti Veyron", Dubai sada kreće u osvajanje modnog tržišta kojim dominiraju SAD, Europa i Japan...

Dubai je vodeća ekonomska sila ana Bliskom istoku, piše AP. Dok se drugi dijelovi arapskog svijeta zahvaćeni prosvjedima, nasiljem i krizom - Dubai pruža naizgled beskonačne zalihe hedonizma i razonode. Kako navodi AP, nešto više od polovice najvećih svjetskih modnih kuća ima svoje trgovine u tom gradu, a gotovo trećina potrošnje luksuzne robe na Bliskom istoku odvija se upravo u Dubaiju.

Međutim, gradski oci od Dubaija žele stvoriti centar kreativnosti koji će privući najbolje dizajnere iz regije. Već je počela izgradnja velikog nekretninskog kompleksa "Dubai design district" ili D3 koji je namijenjen modnoj industriji i bit će dom modernih studija, boutique hotela, luksuznih apartmana i, naravno, šetališta za shopping.

Prva faza izgradnje D3 komplesa na površiti od 1,7 milijuna četvornih metara, stajat će oko milijardu dolara i bit će dovršena 2015. godine.

Budući da stranci čine oko 90 posto stanovništa Dubaija, dizajneri tvrde da je to pravi grad za nove brendove i preduzetnike koji žele da ih svijet primijeti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram