Zatvori
Poslovni Puls
11/02/2014

Atlantic osigurao kredit od 5 milijuna eura za ulaganje u Srbiju

Atlantic Grupa ugovorila je kredit Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od 5 milijuna eura namijenjen za unapređenje energetske i resursne efikasnosti operativnog poslovanja u Srbiji. Zajam je dio većeg paketa dogovorenog u studenome 2012. i omogućit će uvođenje ciljanih mjera poboljšanja efikasnosti u kompanije sa sjedištem u Srbiji, priopćeno je na Zagrebačkoj burzi...

Osim ušteda u poslovanju od ovih se mjera očekuju konkretni pozitivni učinci u utjecaju na okoliš, poput smanjene količine emisija CO2. “Sa zadovoljstvom nastavljamo razvijati suradnju s Atlantic Grupom. Iako se iznos zajma za novi projekt može činiti relativno skroman, utjecaj mjera koje će se njime financirati bit će značajan. Uz to, on dodatno naglašava i jača prekogranični karakter poslovanja jednako Atlantic Grupe i EBRD-a“, izjavio je po potpisivanju Ugovora o kreditu Phil Bennett, prvi potpredsjednik EBRD-a.

“Ovaj ugovor, kao nastavak naše uspješne suradnje s EBRD-om, potvrđuje Atlantic Grupu kao pouzdanog i odgovornog partnera. Još jednom pokazuje naš stalni angažman na unapređenju poslovanja naših kompanija diljem regije poboljšanjem kvalitete života u pojedinim lokalnim zajednicama, osiguravajući istovremeno dugoročne uštede poslovanju“, komentirao je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

Kao dugogodišnji partner, EBRD kontinuirano podupire razvoj i širenje Atlantic Grupe, a poseban naglasak stavlja se na prekogranične i regionalne aktivnosti te podršku energetskoj efikasnosti kao načinu smanjenja troškova i ovisnosti o energetskim zalihama, navodi se u priopćenju.

Atlantic Grupa je u studenom 2012. s EBRD-om, Međunarodnom financijskom korporacijom (IFC) i četirima komercijalnim bankama potpisala ugovor o refinanciranju vrijedan 307 milijuna eura. EBRD je aranžirao sindicirani kredit u iznosu do 232 milijuna eura, u kojemu je ova banka sudjelovala s vlastitim sredstvima od 60 milijuna eura, dok se ostatak od 172 milijuna eura sindicirao partnerskim bankama. Riječ je o jednom od najopsežnijih projekata financiranja u aranžmanu EBRD-a u regiji, ističe se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram