Zatvori
Poslovni Puls
07/02/2014

FC Bayern "preko bare" u potrazi za dodatnim prihodima i sponzorstvima

Klub Marija Mandžukića u potrazi je za novim izvorima prihoda. Bavarci razmišljaju o suradnji s novim (trećim) strateškim partnerom, a ofenzivno se radi i na planovima "osvajanja" prekomorskih tržišta. Konkretno Bayern uskoro želi otvoriti "podružnicu" u New Yorku preko koje bi se sustavno generiralo profit u Sjedinjenim Američkim Državama...

"Mi želimo osvojiti titulu prvaka što je moguće češće", izjavio je ovih dana šef Uprave Bayerna Karl-Heinz Rummenigge na jednom kongresu na temu sportskog marketinga. Bez obzira na (eventualne) nove financijere, on naglašava kako to ne znači "automatski" da će Bayern trajno ostati nedodirljiv na poziciji najboljeg, najjačeg, financijski najmoćnijeg bundesligaša.

Rivali će u skoroj budućnosti sve teže i teže uopće biti u stanju izazvati ligaškog primusa. Financijske mogućnosti Bayerna su posebna priča o kojoj konkurenti mogu samo sanjati. Prednost rekordnog prvaka Njemačke bi se mogla i povećati. Nakon Audija i Adidasa, dioničko društvo FC Bayern planira strateško partnerstvo i s trećim velikim investitorom.

"Mogli bismo prodati vlasničke udjele, to ne bih isključio", napomenuo je Rummenigge. I odmah precizirao da Bayernu "novac ne treba za financiranje transfera". Eksperimente od minhenskog kluba ne treba očekivati: "Nećemo angažirati Messija!" Novac će se investirati u infrastrukturu, a ne u noge.

Novac koji se utržio od Audija i Adidasa iskorišten je za financiranje stadiona (Allianz Arena), a novi prihodi mogli bi se uložiti u financiranje novog centra za podmladak Bayerna. U Njemačkoj se "šuška" da bi upravo osiguravateljski koncern Allianz mogao biti novi partner Bayerna. Rummenigge priznaje da je i sam čuo za te glasine, ali i da ih "za sada ne može potvrditi".

Rummenigge je najavio zanimljivu inicijativu svoga kluba. SAD je za FC Bayern odjednom "ciljno tržište". "Iduće ljeto idemo u Ameriku, planiramo odigrati tri utakmice u SAD-u", potvrdio je šef Uprave aktualnog prvaka Europe. Rummenigge je dodao i da Bayern želi otvoriti ured u New Yorku.

Izvor: Deutsche - Welle

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram