Zatvori
Poslovni Puls
04/02/2014

Obama pozvao Apple, Walmart i Ford da pomognu suzbiti nezaposlenost

Bijela kuća je obvezala neke od najvećih nacionalnih kompanija da pomognu u procesu dugoročnog zapošljavanja nezaposlenih osoba...

"Za početak smo isplanirali okupljanje 300 kompanija, među kojima je 50 najboljih kompanija u zemlji, poput Walmarta, Applea, Forda i drugih, kako bismo utvrdili najbolje poteze,“ kazao je američki predsjednik Barack Obama u ekskluzivnom intervjuu za CNN.

Dok se ekonomija sporo oporavlja od recesije, raste broj radnika koji već više od šest mjeseci nisu uspjeli naći posao. Obama je novi plan službeno predstavio u petak, a on je dio njegovih akcija za inicijativama za koje mu ne treba odobrenje Senata. Dodao je da će njegova administracija nastaviti raditi na dopiranju do Doma i Senata, ali da ih "neće čekati".

Kritičari kažu da su Obamini pozivi za ovakvim akcijama ilustracija umanjenih očekivanja, ali je on naglasio da su ključna dostignuća usvojena kroz Kongres u toku njegovog petogodišnjeg rada, a među njima posebno ističe područje zdravstvene zaštite i obrazovanja.

"Moja očekivanja nisu ni na koji način smanjena, baš kao ni moje ambicije. Ipak, ono što je očigledno istina je da trenutno imamo podijeljenu vladu", rekao je Obama.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram