Zatvori
Poslovni Puls
24/01/2014

Rusi zainteresirani za preuzimanje MOL-ovog udjela u INA-i?

Mađarski premijer Viktor Orban i ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarali su prilikom prošlotjednog sastanka u Moskvi o interesu ruskih kompanija za kupnju udjela mađarskog MOL-a u Ini, objavio je mađarski poslovni portal Portfolio.hu...

Prenoseći pisanje lokalnog tjednika Figyeloa, Portfolio navodi da su Rusi poručili da bi mogli biti zainteresirani za stjecanje 49,1 posto udjela koji MOL drži u Ini.

Ovo nije prvo takvo izvješće. Prije tjedan dana i ruski su mediji prenijeli da je MOL-ov udjel u Ini izazvao interes u Moskvi tijekom susreta mađarskog premijera Orbana i čelnika Gazproma Alexeya Millera.

Sredinom siječnja u Zagrebu je održan treći krug pregovora između predstavnika hrvatske Vlade i MOL-a o budućnosti Ine, koji je, po ocjeni pregovarača, bio puno kooperativniji nego su to bili prošli.

Pregovori će se, poručile su obje strane, nastaviti. Međutim, krajem prošle godine iz MOL-a su poručili da su spremni prodati udjel u Ini, ako pregovori ne budu uspješni.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram