Zatvori
Poslovni Puls
17/01/2014

Kineski ulagači zainteresirani za ulaganje u Maribor

Nakon što je prošle godine u suradnji s kineskom tvrtkom TAM Durabus u Mariboru, u industrijskoj zoni na mjestu nekadašnje tvornice vozila TAM, počela proizvodnja autobusa, Maribor će uskoro dobiti još jednu kinesku investiciju, piše mariborski dnevni list "Večer"...

Na istom bi prostoru kineska tvrtka Shihlien Apex Huaian Technology sada željela sagraditi tvornicu baterija. U općini Maribor iz koje je nedavno u Kini boravila delegacija općinskih i poslovnih ljudi naglašavaju da kineski ulagač želi Maribor iskoristiti kao "odskočnu dasku" za europsko i svjetsko tržište.

Savjetnik mariborskog gradonačelnika Marko Kovačič izjavio je da kinesko poduzeće u Mariboru ne bi izrađivalo samo baterije za automobilsku industriju, nego i baterije za kućnu upotrebu.

Dodao je da će u Maribor ove godine doći više kineskih investicija, ali je zanijekao da će Kinezi u Mariboru graditi spalionicu komunalnih otpadaka.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram