Zatvori
Poslovni Puls
14/01/2014

Vrdoljak: Nismo pokrenuli velike projekte jer nas je dočekalo "nespremno stanje"

Na početku mandata Vlada je najavljivala tsunami investicija. Prošlo je pola mandata, a još se nije dogodio ni povjetarac investicija...

I dok je počela primjena Zakona o strateškim investicijskim projektima, u Banskim dvorima održana je konstituirajuća sjednica Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata Vlade RH. Baš je danas ministar financija Slavko Linić rekao da ništa od privatizacije HŽ Carga, dok resorni ministar tvrdi drugačije.

Propalih ili ne, investicija nema na vidiku. O tome kada će se napokon pokrenuti investicije, u središnjem Dnevniku HTV-a govorio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Država će sutra biti jedro rješavanja investicija i realizacije investicija, a ne uteg, kako je to povijesno bilo, izjavio je ministar.

"Od liste kada smo prezentirali na investicijskim skupovima 11 projekata već je šest u realizaciji. Znači, šest je riješeno, potpisani su ugovori. Medena, Korčula, Živogošće", nabrojio je ministar tri projekta.

"I ostali će biti riješeni: javno-privatno partnerstvo, projekt Trga pravde, KBC-a Rijeke, energetski projekti. Nažalost, priprema projekata s projektnom dokumentacijom i cijelim zakonodavnim okvirom traje duže nego što bi itko u javnosti predvidio jer je zatečeno stanje bilo potpuno nespremno i projekti potpuno nepripremljeni i izgubili smo dosta vremena da dođemo u fazu kada možemo očekivati potpisivanje ugovora i njihovu realizaciju", branio se Vrdoljak od teze da nema nijednog realiziranog projekta.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram