Zatvori
Poslovni Puls
03/01/2014

Nakon HBO-ovog "Game Of Thrones" u Dubrovniku se snima i serija "Borgia"

Treća, završna sezona povijesne serije Borgia Toma Fontane snimat će se u Dubrovniku od 7. do 21. siječnja, izjavio je producent serije za Hrvatsku Sanjin Krapinec...

Dodao je i kako je Hrvatska odabrana nakon što su pregledane potencijalne lokacije u nekoliko zemalja poput Italije, Španjolske i Češke. Osim u povijesnoj jezgri Dubrovnika snimat će se i na otoku Lokrumu, tvrđavi Lovrijenac te u Trstenom, a osim na dubrovačkom području, dio serije snimat će se i u Istri.

Članovi ekipe u prosincu su napravili audiciju za statiste pa će tako u ovom serijskom spektaklu sudjelovati i oko 800 Dubrovčana.

Radnja serije odvija se u doba renesanse, a govori o usponu pape Aleksandra VI., odnosno Rodriga Borgie kojega glumi John Doman. Uz njega se u seriji pojavljuju i Mark Ryder kao Cesare te Isolda Dychauk.

Prva sezona počela se prikazivati u srpnju 2011., samo tri mjeseca nakon serije Obitelj Borgia Neila Jordana s Jeremyjem Ironsom u ulozi Rodriga Borgie.

Borgia je nakon HBO-ove Igre prijestolja druga serija koja se snima na dubrovačkom području.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram