Zatvori
Poslovni Puls
02/01/2014

Zbog legalizacije marihuane Colorado očekuje promet od pola milijarde dolara

Dugi redovi po iznimno hladnom vremenu obilježili su jučer, prvoga dana Nove godine otvaranje prvih legalnih specijaliziranih prodavaonica marihuane u Coloradu, nakon što je ta država odobrila slobodnu prodaju droge u gotovo 40-ak prodavaonica...

Stotine zainteresiranih, neki iz udaljenih dijelova SAD-a, čekali su satima u redovima po velikoj hladnoći kako bi postali prvi kupci.

Ovo je povijesni trenutak, kazao je 31-godišnji Jacob Elliott iz Leesburga pokraj Washington DC-ija koji je čekao u redu ispred 3D Cannabis centra u Denveru. Nikad nisam vjerovao da će se to dogoditi, dodao je.

Vlasti u Coloradu vjeruju da će se ostvariti godišnji promet marihuane vrijedan 578 milijuna dolara što će državi donijeti oko 67 milijuna dolara poreza godišnje.

Colorado je, uz američku državu Washington izglasao legalizaciju korištenja i posjedovanja kanabisa za osobe starije od 21 godine još u studenome 2012., a obje su među 20 američkih država koje su odobrile upotrebu marihuane u medicinske svrhe. Slobodna prodaja uvedena je od 1. siječnja 2014.

Građani Colorada mogu kupiti najviše 28 grama za cijenu od oko 60 dolara, a oni koji ne žive u toj državi smjet će kupiti sedam grama ove droge uz predočenje osobne iskaznice kako bi dokazali da su stariji od 21 godine, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram