Zatvori
Poslovni Puls
31/12/2013

Kineski milijarder u pregovorima oko preuzimanja New York Timesa!?

Kineski milijarder i filantrop Chen Guangbiao, jedna od 400 najbogatijih osoba u Kini, tvrdi da je u pregovorima za kupnju New York Timesa...

"Uskoro ću ići u Ameriku kako bi razgovarao o kupnji New York Timesa", izjavio je Chen u ponedjeljak navečer na primanju povodom dodjele medijskih nagrada u Shenzhenu, dodajući da su 'pregovori u tijeku', javlja službena agencija Nova Kina.

Izdavač New York Timesa već je opovrgao da je dnevnik na prodaju.

Chen (42), koji je skupio više od 560 milijuna eura osobnog bogatstva zahvaljujući tvrtki specijaliziranoj za rušenje i reciklažu, poznat je po ekstremnim potezima poput objave kako nakon smrti želi ostaviti svoje bogatstvo u dobrotvorne svrhe.

Nakon protujapanskih prosvjeda, Chen je potrošio gotovo 800.000 dolara za više desetaka automobila proizvedenih u Kini kako bi ih darovao osobama čije su automobile japanske proizvodnje oštetili prosvjednici.

New York Times je objavio 2012. detaljno izvješće o velikom bogatstvu obitelji bivšeg kineskog premijera Wen Jiabaoa. Otada je njegova internet stranica blokirana u Kini, a nekolicini novinara odbijena je viza, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram