Zatvori
Poslovni Puls
20/12/2013

The Economist izabrao Urugvaj za zemlju godine!

Britanski časopis The Economist izabrao je Urugvaj za zemlju godine, pohvalivši prijelomne reforme te države koje bi mogle koristiti cijelom svijetu...

Urugvaj je ove godine usvojio zakon kojim je legalizirana i regulirana proizvodnja, prodaja i uporaba marihuane te je legalizirao istospolne brakove. Takve odluke ugledni The Economist nazvao je politikom koja "povećava globalnu količinu sreće bez ikakva financijska troška".

Ovo je prvi put da je Economist birao zemlju godine.

"Istospolni brak je mjera koja ide izvan granica države, koja povećava globalnu količinu sreće bez ikakva financijska troška. Još je nekoliko zemalja ove godine donijelo takvu odluku, ali je Urugvaj jedini koji je, uz to, legalizirao proizvodnju i prodaju marihuane. Ta odluka, koja će zaustaviti sitne prevarante i lopove i omogućiti vladi da se posveti težem kriminalu, evidentno je toliko osjetljiva da je nijedna druga zemlja još nije provela. Ako druge države počnu slijediti Urugvaj, i u to uključe i neke druge narkotike, to bi drastično umanjilo štetu koju droga nanosi svijetu", objašnjava Economist.

List je priznanje odao i urugvajskom predsjedniku Joseu Mujici bez kojega se reforme ne bi dogodile.

"Čovjek na čelu je zadivljujuće skroman. Neobično iskren za političara, živi u drvenoj kućici, vozi se na posao u 'bubi' i leti ekonomskom klasom. Skroman, ali hrabar, liberalan i zabavan, Urugvaj je naš izbor za zemlju godine", zaključuje list.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram