Zatvori
Poslovni Puls
20/12/2013

Milanović: Novac od Croatia osiguranja i autocesta ide za smanjenje duga

Novac od privatizacije Croatia osiguranja, kao i od monetizacije autocesta, ide isključivo za smanjivanje javnog duga jer je to pitanje kreditnog rejtinga, izjavio je u Bruxellesu hrvatski premijer Zoran Milanović...

"Za monetizaciju postoji veliko zanimanje i naših mirovinskih fondova. Volio bih čuti što o tome misle oni koji organiziraju referendume na ovu temu", rekao je Milanović.

Vlada je jučer prihvatila ponudu Adris Grupe za kupnju udjela u Croatia osiguranju, koja je za 39,05 posto redovitih dionica najvećeg hrvatskog osiguravatelja ponudila 905 milijuna kuna, odnosno 970,45 eura po dionici. Rovinjska Adris Grupa ponudila je i dokapitalizaciju od 110 milijuna eura.

Početkom ovog tjedna istekao je i rok za iskazivanje interesa za sudjelovanje u koncesiji upravljanja i održavanja autocesta Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ). Nakon isteka tog roka, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić je izjavio da je zadovoljan, ali ne želeći kršiti zakon, nije iznosio detalje ni koliko je prijava ni tko ih je podnio, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram