Zatvori
Poslovni Puls
18/12/2013

Superluksuzne jahte dominiraju popisom najskupljih stvari na svijetu

Na listi konzultantske kuće Wealth-X, osam od deset najskupljih stvari na svijetu su luksuzne jahte...

Na prvom mjestu ove liste je jahta Azzam duga 180 metara sa šest paluba, vrijedna 627 milijuna dolara u vlasništvu predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kalifa bin Zayed Al Nahyana, čije se bogatstvo procjenjuje na oko 17,9 milijardi dolara, prenio je švicarski list 24 sata.

Na drugom mjestu ove liste je otok od 366 kvadratnih kilometara u Havajskom arhipelagu Lanai koju je osnivač i direktor kompanije Oracle Larry Ellison kupio za 500 milijuna dolara u lipnju 2012.

Jahta ruskog milijardera i oligarha Romana Abramoviča koji se obogatio trgujući naftom i koji posjeduje engleski nogometni klub Chealsea, je treća najskuplja stvar na listi Wealth-X. Abramovičeva jahta duga 180 metara, koju je kupio prije tri godine, vrijedna je 485 milijuna dolara.

Na četvrtom mjestu je jahta vlasnika Serene, ruskog kralja votke, Yurija Schefflera. Ovu jahtu dugu 133 metara ruski milijarder je kupio 2011. za 330 milijuna dolara.

Jahta još jednog ruskog bogataša Andreja Meljničenka, vrijedna 323 milijuna dolara, je na petom mjestu. Zatim slijede jahta Mohameda bin Rashida al Maktuma, emira Dubaija vrijedna 300 milijuna dolara, koliko stoji i jahta Pelorus američkog direktora glazbene kuće, filmskog i kazališnog producenta Davida Geffena.

Na sedmom mjestu je jahta Radiant čija je vrijednost 286 milijuna dolara u vlasništvu saudijskog bogataša Abdula Al Futaima.

Na devetom mjestu je stan u Monacu vrijedan 286 milijuna dolara u vlasništvu ruskog bogataša Dmitrija Ribolovljeva, vlasnika nogometnog kluba Monaco.

Na desetom mjestu je jahta Dilbar u vlasništvu Alishera Usmanova, Rusa porijeklom iz Uzbekistana koji se obogatio na poslovima u metalaruškoj industriji. On je svoju jahtu platio 263 milijuna dolara.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram