Zatvori
Poslovni Puls
17/12/2013

Adris i poljski PZU žele preuzeti Croatia osiguranje

Ministarstvo financija objavilo je da je zaprimilo dvije obvezujuće ponude za kupnju dionica i dokapitalizaciju Croatia osiguranja - rovinjske Adris Grupe i poljskog osiguravatelja PZU...

"Sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske od 10. listopada 2013. godine, temeljem koje su u daljnjem postupku privatizacije Croatia osiguranja d.d. sudjelovali Adris grupa d.d i PowszechnyZakladUbezpieczen S.A. (PZU), Ministarstvo financija objavljuje da je danas zaprimilo dvije obvezujuće ponude za kupnju dionica i dokapitalizaciju Croatia osiguranja d.d. od ponuditelja Adris Grupe d.d. i PowszechnyZakladUbezpieczen S.A.

Po izvršenoj analizi i ocjeni pristiglih obvezujućih ponuda Ministarstvo financija će predložiti Vladi Republike Hrvatske odabir najpovoljnijeg investitora", objavilo je Ministarstvo financija na svojim internet stranicama.

U neobvezujućoj ponudi Adris grupa je za 43 postotni udjel ponudila 104,5 milijuna eura, odnosno 790,27 eura po dionici, te dokapitalizaciju od 130 milijuna eura.

Poljski PZU je pak za 50 postotni udio u Croatia osiguranju ponudio 142 milijuna eura, što je 900,90 eura po dionici, kao i 50 milijuna eura dokapitalizacije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram