Zatvori
Poslovni Puls
29/11/2013

U međuvremenu...Rusija povećava minimalnu cijenu votke

Rusija planira podignuti minimalnu cijenu votke sljedeće godine kako bi smanjila konzumaciju alkohola, unatoč rizicima da će se pijanci zbog toga okrenuti jeftinijem ilegalnom alkoholu...

Alkoholizam je prema procjenama liječnika odgovoran za 30 posto smrti u Rusiji, zemlji sa 143 milijuna stanovnika.

Ruska je vlada 2010. nametnula minimalnu cijenu za žestoka pića poput votke i konjaka i svake godine je povisuje zbog inflacije.

Od 1. siječnja najjeftinija politrena boca votke stajat će 199 rubalja (oko 35 kuna) što je 17 posto više nego sada. Od 1. kolovoza minimalna cijena bit će podignuta na 220 rubalja.

Iako su više cijene i dosad smanjile prodaju votke, stručnjaci upozoravaju da će to dovesti do toga da će ljudi više piti ilegalni alkohol, koji može biti fatalan ako se pravilo ne destilira.

Rusija je proteklih godina u nastojanju da smanji stopu smrtnosti od alkohola zabranila njegovo reklamiranje, povećala trošarine, ograničila prodaju iza 23 sata i zabranila prodaju na kioscima, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram