Zatvori
Poslovni Puls
25/11/2013

Počinje realizacija megalomanskog turističkog projekta "Hrvatski san"

U Hrvatskoj počinje izgradnja jednog od najvećih turističkih projekata - "Hrvatski san", koji je planiran u uvali "Tri sestrice" u Dubrovačkom primorju...

Planirana je gradnja sedam hotela, više od 200 vila i apartmana te velike marine od 400 vezova. Sklopljena su već tri ugovora s ulagačima, a projekt je vrijedan gotovo 7 milijardi kuna.

U Dubrovačkom primorju niknut će golf igrališta, elitne vile i hoteli. U marini je predviđeno 400 vezova, a oko nje nalazit će se sedam hotela. To je najskuplji projekt u novijoj hrvatskoj povijesti. Dio od 920 milijuna eura ukupnog ulaganja ulaže malezijski milijarder Vincent Tan.

"Osim njega, mi već imamo u dogovoru još četvero velikih svjetskih investitora s kojima pregovaramo dugi niz godina", rekao je developer projekta Vicenco Blagajić.

"Gradit će se sedam hotela, 500 apartmana, 200 vila te golf igrališe s 27 rupa. Pravi turistički grad. Jedna takva investicija na nacionalnom nivou može povećati društveni proizvod, a samim time je ona prevažna", rekao je načelnik općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić.

Mještani se nadaju da će posla biti za sve nezaposlene u Dubrovačkom primorju, ali i mnogo više. I dok se početak gradnje ovog velikog turističkog kompleksa najavljuje za iduću godinu, prvi radovi već su tu.

Počelo se s probijanjem cesta i pripremanje terena za potrebnu infrastrukturu. Prvi gosti u Sestricama najavljeni su već za ljeto 2016. godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram