Zatvori
Poslovni Puls
21/11/2013

Mogu li nogometaši Hrvatsku izvući iz gospodarske krize?

Očekuje se da će hrvatski BDP ove godine biti od 0,5 do 0,75 posto ispod nule. A to je upravo iznos koji bi hrvatskoj ekonomiji mogao donijeti plasman nogometne vrste u Brazil...

Niko Kovač i njegovi izabranici pokrenuli su u utorak navečer pravu nogometnu euforiju – odveli su Hrvatsku na SP u Brazilu. A ta euforija mogla bi imati i golem učinak na ekonomiju, piše Večernji.

Zbog plasmana u Brazil ruke trljaju ugostitelji, prodavači televizora, vlasnici kladionica, pivari, turističke agencije, teleoperatori, suvenirnice... Zbog daljine puta i velikih troškova očekuje se puno manje hrvatskih navijača nego na prvenstvima u Europi. No to je dobro za domaću potrošnju, jer će novac koji bi se inače potrošio u Brazilu ostati u Hrvatskoj.

Nogometna reprezentacija u Brazilu mogla bi hrvatskom gospodarstvu donijeti oko 1,5 milijardi kuna, izračunao je Večernji list.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram