Zatvori
Poslovni Puls
15/11/2013

CIA prikuplja podatke o međunarodnim financijskim transakcijama!?

Američka obavještajna agencija CIA prikuplja podatke o međunarodnim financijskim transakcijama oslanjajući se na isti zakon kojim se koristi i NSA pri prisluškivanju telefonskog i internetskog prometa Amerikanaca, pišu New York Times i Wall Street Journal...

Prikupljanje za bazu podataka o financijama i osobama odvija se pod okriljem Patriotskog zakona (Patriot Act) donesenog nakon terorističkog napada 11. rujna 2001, pišu listovi pozivajući se na neimenovane bivše i sadašnje vladine dužnosnike.

Ne prikupljaju se podaci o transferima novca unutar granica SAD ni transakcije između banaka, kažu dužnosnici. CIA je za oba lista odbila komentirati pojedine operacije ali je ustvrdila da se odvijaju po zakonu.

Patriotski zakon je često meta kritičara koji smatraju da je previše proširio ovlasti američkih saveznih vlasti u provedbi tajnih istraga i dobivanju privatnih podataka, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram