Zatvori
Poslovni Puls
08/11/2013

Marriott u Sarajevu gradi Residence Inn hotel

U Sarajevu je svečano potpisan Ugovor o izgradnji hotela Residence Inn by Marriott u Sarajevu. U ime Marriot International potpisnik je direktor razvoja Marriott International za Europu Carlton C. Ervin, a u ime investitora direktor SEIC-a Enes Kazazić. Odvojeni ugovor je potpisan između SEIC-a, Marriott International i Interstate Hotels & Resorts kompanije o upravljanju hotelom...

Marriott International je vodeća hotelijerska kompanija s više od 3.800 objekata u 74 države širom svijeta i 18 hotelskih brendova. Sjedište Marriott International kompanije koju su prije više od 80 godina osnovali J. Willard i Alice Marriott nalazi se u gradu Bethesda u saveznoj državi Maryland (SAD) pod vodstvom porodice Marriott.

“Ovo je prvi Residence Inn by Marriott u Bosni i Hercegovini i SEIC s ponosom vodi ovaj projekat. Na ovaj način SEIC u Bosnu i Hercegovinu dovodi prvi svjetski hotelski brend, a ujedno značajno doprinosimo i punopravnom povratku Sarajeva na listu svjetskih metropola. Podizanje standarda življenja glavni je i osnovni moto djelovanja SEIC-a,” kazao je Kazazić.

Residence Inn by Marriott, kao pionir koncepta produženog hotelskog boravka, bit će iznimno važna karika u ovom segmentu i ponuditi kombinaciju modernog stila i funkcionalnosti. Hotel u Sarajevu će na raspolaganju imati 73 vrhunski opremljena jednosobna, dvosobna i trosobna apartmana, s ergonomski dizajniranim radnim prostorom, uslugom besplatnog doručka i pranja rublja. Svaki apartman će imati u potpunosti opremljenu kuhinju, a za relaksaciju će na raspolaganju biti fitness studio, kao i sve ostale hotelske usluge 24-sata dnevno.

Cjelokupna vrijednost ove investicije je 8 miliona EUR. Završetak izgradnje je planiran do kraja 2014. godine, navodi se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram