Zatvori
Poslovni Puls
08/11/2013

Inflacija bogataša: U svijetu postoji 2170 milijardera

U svijetu trenutačno živi 2170 milijardera, "samo" pola posto više nego lani, naveli su portal Wealth-X i švicarska banka UBS u svom godišnjem popisu svjetskih milijardera. Na porast broja ultrabogataša najviše je, ističu, utjecalo njihovo povećanje od 3,7 posto u Aziji, a tamošnjim je bogatašima ono povećano za 13 posto...

Prema sadašnjim stopama rasta, autori istraživanja predviđaju da će Azija po broju milijardera dostići Sjevernu Ameriku kroz pet godina. No, najviše je bogataša u Europi, 766, dok je u Sjevernoj Americi koncentrirano najviše bogatstva, 2,158 milijardi dolara.

Zanimljivo, većina je milijardera, prema istraživanju, ostala živjeti u istom mjestu gdje su odrasli; 60 posto ih je imovinu steklo svojim radom, a ostali su je naslijedili.

Od početka svjetske financijske krize 2009. 810 pojedinaca uspjelo je postati milijarderima, a sva imovina svih milijardera odonda je skočila s 3,1 bilijuna na 6,5 bilijuna dolara. To je više od BDP-a svake države u svijetu, osim SAD-a i Kine, prenosi Večernji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram