Zatvori
Poslovni Puls
06/11/2013

Ukupni promet dionicama na ZSE u listopadu iznosio je samo 186 milijuna kuna

U listopadu je na Zagrebačkoj burzi došlo do snažnog pada ukupnog prometa koji je smanjen za 18 posto u odnosu na rujan, a najveći pad prometa imali su certifikati kojima je promet smanjen za čak 38 posto, dok su najblaži pad imale dionice od samo 3,2 posto...

I indeksi su bili uglavnom u padu te su glavni indeksi, Crobex i Crobex10 završili ispod svojih "psiholoških" razina od 1.800 odnosno 1.000 bodova.

Od važnijih događaja izdavaja se konferencija Zagrebačke burze i fondovske industrije, pod nazivom "Izazov za promjene: kreiranje mogućnosti“, na kojoj je sudjelovalo oko tristo i pedeset sudionika.

Također, uvedeno je i novo vrijeme trgovanja na burzi, te sada predotvaranje počinje u 9.00 sati a kontinuirana trgovina traje do 16.30 sati.

Najviše se, po običaju, trgovalo dionicama Hrvatskim telekomunikacija, kojom je ostvareno 56,0 milijuna kuna prometa, što čini 30,1 posto prometa dionicama, a slijede povlaštena dionica Adrisa i Valamar Adria Holding.

Ukupni promet dionicama u listopadu iznosio je 186,0 milijuna kuna, a sa deset najtrgovanijih dionica ostvareno je 64,9 posto prometa.

Obveznicama je u listopadu trgovano u vrijednosti od 40,1 milijuna kuna, dok je promet komercijalnim zapisima iznosio svega 1,472 milijuna.

Što se tiče brokerskih kuća, najveći ukupni promet ostvarili su brokeri Erste banke, koji su trgovali u vrijednosti od 119,1 milijuna kuna, što čini 21,5 posto prometa, dok su na drugom i trećem mjestu Interkapital vrijednosni papiri i Agram brokeri.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram