Zatvori
Poslovni Puls
01/11/2013

Ante Gotovina u Dubrovniku traži lokaciju za uzgoj ribe

General Ante Gotovina sa suprugom Dunjom boravi u Dubrovniku, u hotelu "Excelsior". U utorak navečer zrakoplovom su stigli u grad u društvu s jednim prijateljem...

Gotovina očito u gradu boravi privatno, a kako se saznaje, mogao bi bi biti zainteresiran za koncesiju na jednoj lokaciji za uzgoj ribe u dubrovačkom akvatoriju. Ingerencije za izdavanje koncesija na poslovno zanimljivom dubrovačkom području ima upravo županija.

Iako zasad nije došlo do protokolarnog susreta s predstavnicima županije, pretpostavlja se da general pregovara o ulaganjima u uzgoj tuna na dubrovačkom području.

Od izlaska iz zatvora Gotovina se posvetio privatnom poduzetništvu – uzgoju tuna, Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) ljetos mu je dala kredit u iznosu od 7,9 milijuna kuna.

Kako je objavljeno, više od pola toga novca utrošeno je na dio kvote za izlov tune od 22 tone koju je Gotovina otkupio od privatnika. Gotovina inače ima pravo na kvotu od 40 tona tune. Preostalih 18 tona dobio je na natječaju Ministarstva poljoprivrede. Ostatak kredita, oko 40 posto, uložit će u opremu i kupnju broda za izlov tune.

Gotovinina tvrtka "Pelagos" jedina se javila na natječaj za koncesiju na pomorskom dobru za uzgoj tuna na lokaciji između otoka Vrgada i otočića Gira kod Zadra površine 60.000 četvornih metara na kojem se u kavezima može uzgajati do 450 tona tuna godišnje.

Suosnivač tvrtke "Pelagos" je Gotovinin prijatelj Milan Mandić, glavni čovjek Jadran-tune iz Biograda, koja je prije nekoliko mjeseci u biogradskoj poslovnoj zoni otvorila najsuvremeniju hladnjaču kapaciteta 100 tona ribe dnevno, a tu je i pogon za obradu ribe, prenosi Slobodna Dalmacija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram