Zatvori
Poslovni Puls
29/10/2013

Privatni iznajmljivači na Jadranu zarade i 10.000 eura u sezoni

Tek svaki pet domaćin u obiteljskom smještaju bavi se isključivo ugošćavanjem turista. Svima ostalima to je dopunski i posao i prihod...

On, pak, po sezoni i zimmer freiju sa šest kreveta u prosjeku iznosi – 40.000 kuna. Dakako, prosjek je vrlo rastezljiva stvar, koji krije i činjenicu da oni koji se maksimalno profesionalno bave iznajmljivanjem svojih apartmana i soba u prosjeku ljeti uberu deset i više tisuća eura, piše Večernji list.

Inače, u sezoni, koja za privatni smještaj traje nepuna dva mjeseca, oko 20 posto iznajmljivača uprihodi do tri tisuće eura, 28 posto između tri i pet tisuća eura, a otprilike još toliko između pet i deset tisuća. Istovremeno, kako je pokazala anketa među 900-tinjak privatnih iznajmljivača Kvarnera, raste broj obrazovanih i mlađih ljudi.

Situacija je u zamalo polovici smještajnih kapaciteta domaćeg turizma slična duž obale. U zimmer freiju i dalje dominiraju apartmani i sobe, ali zanimljivo je da posljednjih godina raste broj kuća koje se cijele iznajmljuju. One sada već čine gotovo deset posto ukupnog kapaciteta obiteljskog smještaja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram