Zatvori
Poslovni Puls
28/10/2013

Pravi ponos Hrvatske: Naši inovatori u Londonu osvojili 13 odličja

Na 13. britanskom sajmu inovacija u Londonu hrvatski inovatori i poduzetnici osvojili su 13 odličja - Platinu, dvije posebne nagrade 'Double Gold', sedam zlata, dva srebra i jednu broncu, izvijestio je Hrvatski savez inovatora...

Te uspjehe hrvatski inovatori i poduzetnici ostvarili su u konkurenciji brojnih inovacija iz europskih i azijskih zemalja, a uz to ostvaren je niz obećavajućih poslovnih susreta zahvaljujući 2. inovacijskoj misiji koju je organizirao Centar za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj Hrvatske gospodarske komore, navodi u priopćenju Hrvatski savez inovatora.

Najuspjašniji hrvatski izlagači bili su Ivana i Roberto Legović koji su za 'Detox-Destress Lavander' nagrađeni posebnom nagradom 'Platina' i zlatnom medaljom. Vrlo uspješni bili su Jana Žiljak Vujić, Vilko Žiljak, Klaudio Pap, Ivana Stanimirović Žiljak, Tehničko veleučilište u Zagrebu, čiji je 'Infraredesign maskirna uniforma dualni dizajn na tekstilu i koži' nagrađen posebnom nagradom Dvostruko zlato (Double Gold) i zlatnom medaljom.

Ivan, Roman i Tomislav Krunić osvojili su za 'Roto rašpu' i 'Tračnu rašpu' posebnu nagradu Double Gold i dvije zlatne medalje. Melita Pavlek-Moćan je uz zlatni uspjeh 'Melli Cream' u razgovorima s britanskim poslovnim posjetiteljima otvorila mogućnosti komercijalizacije svojih inovativnih proizvoda na britanskom tržištu. Sličan uspjeh ostvario je Slobodan Rajić jer je uz zlatnu medalju za 'Gumeno cestovno-željeznički prijelaz DR 1' izazvao neposredan poslovni interes.

Zlatnom medaljom nagrađen je i 'Nesu Smart Phone Card' Jurice Mavrovića i Slavka Lauša, uz poslovne razgovore koji najavljuju distribuciju u britanskim trgovačkim lancima. Drago Ćosić, Cor brevis d.o.o., osvojio je brončanu medalju za 'Gorivo i zapaljiva smjesa koja se koristi kao zamjena za fosilna goriva u termoelektranama na ugljen, industrijskim i pećima za centralno grijanje'. Mladi zagrebački inovatori Ivana Filipović i Filip Gluhalić, Tehničko veleučilište u Zagrebu, za 'Iskorištavanje energije munje' nagrađeni su srebrnim odličjem.

Hrvatsko izaslanstvo predstavilo je 38. hrvatski salon inovacija Inova-budi uzor koji uskoro počinje u Zagrebu. Uz do sada potvrđeno izlaganje inovatora iz 24 države svoj dolazak u Zagreb potvrdili su britanski i španjolski inovatori, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram