Zatvori
Poslovni Puls
25/10/2013

Njemačka: Vlasnici bordela nemaju prava na porezne olakšice

Vlasnici soba koje se iznajmljuju u svrhu prostitucije ne mogu na njih ostvarivati iste porezne olakšice koje ostvaruju vlasnici hotela, odlučio je u srijedu njemački sud...

Savezni porezni sud u Muenchenu presudio je da se puni iznos poreza na promet od 19 posto primjenjuje kada se sobe, umjesto za smještaj, koriste komercijalno, što uključuje i seksualne usluge.

To znači da su hoteli u kojima se pružaju takve usluge isključeni iz prava na umanjenu stopu poreza na promet od sedam posto.

Slučaj je završio na sudu kada je tužbu protiv države podnio vlasnik Eros centra iz Duesseldorfa koji prostitutkama izdaje 13 erotskih soba opremljenih jacuzzijima na dnevnoj ili tjednoj bazi.

On je tvrdio da te sobe imaju pravo na porezna povlastice jer nisu izričito namijenjenje pružanju seksualnih usluga nego se radi o normalnim hotelskim sobama.

No presudom je utvrđeno da se, s obzirom na lokaciju zgrade u crvenoj četvrti, ne radi o smještajnom kapacitetu nego o prostoru u kojem se pružaju seksualne usluge.

Njemačka je legalizirala prostituciju 2001. pa je ta uslužna grana sada podložna standardnim poreznim propisima kao i zakonu o radu, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram