Zatvori
Poslovni Puls
11/10/2013

U SAD-u još uvijek nema dogovora o razbijanju blokade administracije

Američki predsjednik Barack Obama i republikanci u Kongresu na sastanku se nisu maknuli s mrtve točke kad je riječ o zaduženosti i blokadi vlade, izvijestila je u Bijela kuća...

Jednoipolsatni razgovor Obame i čelnika republikanaca u Predstavničkom domu Kongresa u službenom priopćenju opisan je kao dobar sastanak na kojemu je predsjednik Predstavničkog doma John Boehner pojasnio prijedlog svoje stranke o kratkoročnom produljenju praga zaduženosti.

Reuters javlja da je vođa republikanaca u Predstavničkom domu Eric Cantor taj sastanak ocijenio vrlo korisnim. No agencija prenosi i tvrdnje New York Timesa da je Obama odbio republikanski plan jer ne bi ponovno otvorio saveznu vladu.

Nakon povratka na Capitol Hill iz Bijele kuće Cantor je novinarima rekao da je sastanak bio vrlo koristan te da će se razgovori nastaviti večeras po lokalnom vremenu. Nadam se da ćemo imati jasniji put, istaknuo je.

Republikanci su predložili da se za nekoliko tjedana odgodi rok do kojeg bi trebalo podignuti prag zaduženosti zemlje kako bi se izbjegao stečaj. Pozvali su predsjednika Obamu na pregovore o prekidu desetodnevne blokade vlade.

Boehner je najavio da će uskoro biti organizirano glasovanje o privremenom podizanju praga zaduženosti zemlje u zamjenu za otvaranje pregovora o proračunu i reformi socijalnih programa, poput mirovinskoga, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram