Zatvori
Poslovni Puls
09/10/2013

Potpredsjednik Vlada Grčić: Nadam se da ćemo iduće godine ostvariti gospodarski rast

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić izjavio je danas da se nada da će, nakon pet godina recesije, u 2014. godini biti napravljen preokret prema gospodarskom rastu...

Komentirajući jučer objavljenu prognozu Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da će hrvatsko gospodarstvo ove godine zabilježiti pad od 0,6 posto, umjesto ranije očekivanih 0,2 posto, Grčić je kazao da Vlada zna na čemu je, da imamo tešku situaciju.

"Imamo pet godina recesije i u šestoj godini želimo preokrenuti taj trend. Nadam se da će se u 2014. godini napraviti preokret prema rastu", kazao je Grčić te istaknuo kako je cilj za ovu godinu bio "dovesti ekonomiju na nulu ili tu negdje".

Odgovarajući na pitanja novinara nakon današnjeg sastanka s predstavnicima iračke delegacije, Grčić je potvrdio i najavu ministra financija da se Hrvatska ove godine više neće zaduživati na inozemnom tržištu.

"Potrebe države za financiranjem u ovoj godini su manje-više pokrivene, ali u 2014. godini na naplatu i refinanciranje dolazi ogroman iznos i opet će trebati tražiti novac u inozemstvu", rekao je Grčić.

Upitan pak je li istina da je HNS protiv dijela reformskih mjera koje se odnose na ukidanje olakšica za kupnju prve nekretnine i znači li to da u vladajućoj koaliciji postoje sukobi, Grčić je kazao da u koaliciji nikakvih sukoba nema, a da su sve predstavljene reformske mjere podložne diskusiji.

"Sada su u tijeku pripreme svih najavljenih reformskih mjera, a ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, koji je član HNS-a, je i član vladinog tima za te reforme i ne vidim temelja da se stvari pogoršavaju", izjavio je Grčić, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram