Zatvori
Poslovni Puls
07/10/2013

Vlasnik F1 momčadi "Force India" želi ulagati u HPB?

Subrata Roy Sahara, vlasnik filmskog studija i F1 momčadi Force India, u Makedoniji ulaže 200 milijuna eura u mliječnu industriju te najavljuje milijunski projekt elitnog turizma na Ohridu, a i u Hrvatskoj ga zanimaju investicije u turizam, kao i financijsko tržište...

Indijski milijunaš Subrata Roy Sahara u Makedoniji je najavio goleme investicije u turizam i mliječnu industriju, a u prvim danima listopada organizirao je i Balkanski mirovni festival, nazvan upravo po njemu - Sahara Balkan Peace Festival, na koji je iz Indije doveo više od pedeset radnika svoje tvrtke te niz indijskih plesača i umjetnika.

Njegova prva makedonska investicija je ona u tvrku Đumajlija, koja proizvodi mliječne proizvode, a u koju će u nekoliko godina uložiti ukupno 200 milijuna eura. Zaposlit će 2000 ljudi, dnevnu proizvodnju mlijeka povećati na 80 tisuća litara dnevno, a ambicija mu je s vremenom iz Makedonije snabdijevati mliječnim proizvodima cijelu regiju, pa i šire, piše Jutarnji list.
Za Hrvatsku je kazao da zna da je to turistički vrlo jaka zemlja i planira je uskoro posjetiti. Jutarnjem je kazao da ga zanimaju lokacije za turističke investicije, ponajprije na otocima, i eventualni filmski setovi. "Moji ljudi bit će u Hrvatskoj već u studenom", kazao je.

"Zanima me kupovina banke u Hrvatskoj. Osiguranje ne bih kupovao, imamo svoju osiguravajuću kuću i ne planiramo širenje, ali ako je banka dobra i zdrava, to je svakako investicija koja nas zanima", rekao je Sahara i do tog je popodneva od svojih suradnika na stol dobio kompletan izvještaj o bankovnom tržištu u Hrvatskoj i bankama u koje se eventualno može uložiti. Posebno ga je zainteresirala Hrvatska poštanska banka.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram