Zatvori
Poslovni Puls
26/10/2016

HPB-ova neto dobit u prvih devet mjeseci narasla na 147,5 mil. kuna

Neto dobit Hrvatske poštanske banke (HPB) za prvih devet ovogodišnjih mjeseci bila je za 38,1 posto viša u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dosegnuvši 147,5 milijuna kuna, što je najbolji rezultat otkad ta banka posluje, objavljeno je na konferenciji za novinare...

Istodobno, operativna dobit porasla je 11,3 posto na 297,8 milijuna kuna.

"Nakon rekordne prošle godine, ova godina još je i bolja. Zadovoljni smo rezultatima, ali znamo da nas čeka još puno posla kako bismo postali najbolja banka u Hrvatskoj", komentirao je rezultate ostvarene u prvih devet ovogodišnjih mjeseci predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić.

Velik tržišni rast ostvaren je u svim segmentima poslovanja; pokazali smo da možemo paralelno ostvariti i dobit i rast, dodao je.

"Tijekom devet mjeseci banka je je stekla više od 13 tisuća novih klijenata i danas ih ima više od 650.000, dok je broj novootvorenih tekućih računa građana porastao za 26 tisuća, a otvoreno je i 1.200 novih računa pravnih osoba", kazao je član Uprave HPB-a Domagoj Karadjole.

Istaknuo je da je banka nastavila povećavati i kreditnu aktivnost, iako to tržište stagnira te je s 3,6 milijardi kuna novoodobrenih plasmana ostvarila rast bruto kreditnog portfelja od 8,8 posto. Rastu ukupnih kredita, kako je kazao, najviše su pridonijeli krediti stanovništvu, koji su u devet mjeseci uvećani za 601 milijun kuna, odnosno 13 posto.

U HPB-u ističu da je nastavljen i snažan rast ukupnih depozita. Od početka godine povećani su za 9,4 posto te su dosegnuli 16 milijardi kuna. Pritom je najveći porast depozita ostvaren u poslovanju s gospodarstvom, od 20,8 posto, dok su depoziti građana porasli 3 posto.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram