Zatvori
Poslovni Puls
02/10/2013

BRAVO: Hrvatski inovatori na Tajvanu osvojili čak 20 nagrada!

Na 9. međunarodnoj izložbi inovacija i tehnologija INST 2013., održanoj u Taipeiu na Tajvanu, hrvatski inovatori osvojili su 20 nagrada, od čega jednu platinu, sedam zlata, jedno srebro, tri bronce i osam posebnih nagrada, priopćio je danas Hrvatski savez inovatora...

Na najvećoj svjetskoj izložbi inovacija predstavljeno je 10 hrvatskih inovacija i novih proizvoda. Ove godine na Tajvanu je predstavljeno 2000 izložaka iz 22 zemlje svijeta, a ukupno je dodijeljeno 750 odličja, pa je uspjeh hrvatskih inovatora s ukupno 20 odličja doista izuzetan, ističe Hrvatski savez inovatora.

Najveći uspjeh od hrvatskih izlagača ostvarili su Jana Žiljak Vujić, Vilko Žiljak, Klaudio Pap i Ivana Stanimirović Žiljak, koji su za inovaciju "IRD metoda zaštite ispisa dokumenata i poštanskih maraka" nagrađeni najvišim priznanjem INST-a platinom i zlatnom medaljom Svjetske organizacije inovatora i intelektualnog vlasništva (WIIPA).

Drago Čosić i Cor Brevis d.o.o. osvojili su zlatnu medalju za "Zamjenu za fosilna goriva u termoelektranama", a isto odličje dobili su Ivana i Robert Legović za "Detoks - destress lavander", Mirjana Brlečić za "Nikel probiotik kremu", Melita Pavlek Močan, Cosmel d.o.o. za "Melli cream", Presencia d.o.o. za "Nesu smart phone card" i Marin Kovačić za "3 u 1 - fotokolorimetar, turbidimetar i nefelometar", dok je Tomislav Bronzin, Citus d.o.o. dobio veliku nagradu Međunarodnog patentnog instituta za "Pokretom upravljano korisničko sučelje".

Niz nagrada za "Gumeni putni prijelaz DR-1" dobio je Slobodan Rajić, Telecor d.o.o., koji pregovara o plasmanu svoje inovacije na tajvansko, malezijsko i japansko tržište, a interes za hrvatske inovacije pokazali su i drugi.

Tvrtka Cor Brevis pregovara o primjeni svog proizvoda s predsjednikom uprave vodeće tajvanske tvrtke za proizvodnju kotlova za termoelektrane, a Presencia d.o.o. o distribuciji Nesu carda na kinesko tržište.

Tajvansko nacionalno sveučilište zainteresirano je za primjenu inovacije tvrtke Citus d.o.o., tajvanska tvrtka za zaštitu dokumenata i osobnih isprava za IRD metodu zaštite ispisa dokumenata, a veliki poslovni interes tajvanskih i kineskih poduzetnika izazvala je i Melli cream, ističe Hrvatski savez inovatora.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram