Zatvori
Poslovni Puls
01/10/2013

Rijeka postala privatni nogometni klub, Volpi platio 54 milijuna kuna za dionice

Upisom povećanja temeljnog kapitala HNK Rijeka s iznosa od 12 milijuna kuna na 82,87 milijuna kuna na Trgovačkom sudu u Rijeci dovršen je formalno-pravni postupak preoblikovanja ovog nogometnog kluba iz sportskog kluba-udruge u sportsko dioničko društvo...

Odluku o povećanju temeljnog kapitala donijela je Glavna skupština HNK Rijeke 27. kolovoza ove godine. Grad Rijeka je u temeljni kapital uložio svoja prava i potraživanja prema klubu, temeljem prenesenih potraživanja Ministarstva financija na ime duga za poreze, doprinose i druga javna davanja u iznosu od 16,86 milijuna kuna. Time grad Rijeka sada ima 248.606 dionica ili 30 posto vlasništva u društvu.

Stichting Social Sport iz Nizozemske, iza kojeg stoji talijanski industrijalac Gabriele Volpi, uložio je 54,01 milijuna kuna te stekao 580.100 dionica ili 70 posto vlasništva.

Na obostrano su zadovoljstvo u potpunosti ispunjene i stavke o financijskom oporavku i podmirivanju svih dugovanja HNK Rijeka iz Ugovora o partnerstvu sklopljenog između Grada Rijeke, fondacije Stichting Social Sport i HNK Rijeka, iz veljače prošle godine, stoji u priopćenju.

"Fondacija je ozbiljnost svojih namjera dokazala ispunivši ugovorne obveze prema HNK Rijeka više od godinu dana prije roka", priopćeno je iz grada Rijeke, prenosi HRT.

Foto: nk-rijeka.hr

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram