Zatvori
Poslovni Puls
28/09/2013

Slavko Linić: Uvodimo porez na nekretnine, a ja odlazim nakon ovog mandata!

Slavko Linić najavio je u intervjuu za Novi list kako nakon ovog mandata nema namjeru, ako SDP ponovno osvoji vlast, ostati na čelu Ministarstva financija...

"Moram reći da sam star i ništa drugo i nemam tu namjeru. U Ministarstvu financija imamo odličnu ekipu, zajednički radimo", rekao je Linić.

"Uvrijeđen sam takvom konstatacijom. Dvije godine pada državna potrošnja, a to znači da se mjere određenih reformi i štednji vide", rekao je Linić odgovarajući na pitanje novinarke Novog lista da je u odnosu na prije godinu dana razlika samo u tome da Hrvatskoj prijeti još veći deficit. Linića je uvrijedilo pitanje da je potrošio godinu i pol i da nema rezultata pa mora  potezati za istim mjerama.

"Kriza je toliko duboka jer je netko osam godina uništavao Hrvatsku. Osam godina nije provodio reforme. Ostavio je Hrvatsku potpuno nespremnu. Nije učinio nijednu strukturnu mjeru u gospodarstvu tamo gdje postoji direktna odgovornost Vlade u sektorima poput energetike, brodogradnje, prometa, prehrambene industrije, turizma gdje smo bili u većinskom vlasništvu. Istovremeno je privatni sektor potpuno kolabirao. Mi se punih godinu i pol dana borimo da kako tako održimo sustav i pokrenemo postupne reforme", rekao je Linić u razgovoru za Novi list.

Na izravno pitanje je li Hrvaska pred bankrotom, rekao je da  izlaza ima da je porez na nekretnine zlatna rezerva za iduću godinu.

"To je porez koji se u Europi naplaćuje. Po prihodima smo siromašni, po imovini bogati. Ne može se samo po prihodima plaćati poreze. Polako moramo i po bogatstvu plaćati poreze. Ja od njega ne odustajem i samo čekam trenutak", rekao je Linić naglasivši da nije odustao od tog poreza.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram