Zatvori
Poslovni Puls
23/09/2013

Malezijski milijarder potvrdio ulaganje u FK Sarajevo

Malezijac Vincent Tan, čije se bogatstvo procjenjuje na 1,3 milijarde američkih dolara potvrdio je kako ozbiljno razmišlja o kupnji nogometnog kluba "Sarajevo", u kojega bi potom dodatno uložio kako bi on poslužio i kao neka vrsta regionalnog središta za novačenje talentiranih nogometaša...

Tan, u čijem je vlasništvu engleski premijerligaš Cardiff City, prije dva mjeseca uspostavio je suradnju s upravom "Sarajeva", a u intervjuu kojega je u ponedjeljak objavio "Dnevni avaz" kazao je kako sada planira pomoći preustroj tog kluba i rješavanje njegovih nagomilanih dugova te dovođenje novih igrača.

"Zainteresirani smo i za gradnju trening kampa i nogometne akademije", kazao je Tan potvrdivši kako mu je cilj i omogućiti da nogometaši "Sarajeva" dobiju priliku zaigrati i Cardiffu odnosno u engleskoj premijer ligi.

Nogometna akademija koju bi Tan osnovao u okviru FK Sarajevo trebala bi privući najtalentiraniju djecu iz BiH i osigurati im vrhunske uvjete za trening.

"Planiramo dovesti i vrhunske igrače iz regije u NK Sarajevo te iskoristiti klub kao svojevrsni filtar do prelaska u Cardiff City", pojasnio je Tan koji je dodao kako navija za one nogometne klubove u kojima ima financijski interes.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram