Zatvori
Poslovni Puls
19/09/2013

Hrvatska će graditi novi nacionalni stadion za potrebe Eura 2020. godine!?

Hrvatska je ipak predala kandidaturu za domaćinstvo Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine...

Na večeri s Michelom Platinijem objavio je to i predsjednik HNS-a Davor Šuker. No, to nije sve. Rekao je, uz potvrdno klimanje glavom ministra Željka Jovanovića, da će Hrvatska graditi i novi, nacionalni stadion. Nema sumnje koji će grad biti kandidat za domaćinstvo "mega prvenstva", koje će se odigrati na 13 lokacija.

Dakle, Jovanović i Šuker potvrdili su Zagreb domom hrvatske reprezentacije. Pitanje je samo, tko će stadion platiti, pita se Index.

Danas poslijepodne čelnici nastavljaju sa sastankom na kojem bi se trebala održati i službena objava kandidata za domaćinstvo Eura. Potvrdila je krovna nogometna organizacija Europe jutros na svom webu.

Prisjetimo se, po isteku roka za prijavu, 12.rujna, medijskim prostorom prostrujila je vijest kako sve kandidature predane, a kako Hrvatske nema niti na jednom popisu. Iz HNS-a su odmah reagirali, ali vrlo neodređeno. "Te su vijesti procurile u drugim državama. Ne mogu odgovoriti jesmo li se prijavili ili nismo, imena gradova koji su se kandidirali objaviti će Uefa 20. rujna", rekao je Pacak.

Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj 2016. godine bit će posljednje koje će se održati u jednoj zemlji. Uslijedit će smotre koje bi se trebale održati diljem Starog Kontinenta, u 13 gradova. Platinijevom idejom proširenja najviše je pogođen obični navijač, kojem će se troškovi utrostručiti, piše Index.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram