Zatvori
Poslovni Puls
11/09/2013

[VIDEO] Amerikanci plagirali špicu HTV-ovog Dnevnika?

Rampant design je američka firma koja se bavi prodajom vizualnih templatea. U ponudi, između ostalog, imaju i špicu HTV-ovog Dnevnika. Prodaju je za deset dolara...

"Novi" logo i špica HRT-ovog Dnevnika krenuli su 15. svibnja 2009. godine, u sklopu redizajna informative. Iz HRT-ovog Odjela za odnose s javnošću poručuju da su špica Dnevnika, logo i cijeli paket u potpunosti autorsko djelo Odjela dizajna HRT-a, pše Index.

Template koji Rampant design na svojim stranicama nudi za 10 dolara praktički je, kao što možete vidjeti u priloženoj snimci, identičan HRT-ovom. S Prisavlja kažu da se radi o plagijatu. Poručuju i da "će istražiti načine kako najbolje zaštititi svoje intelektualno vlasništvo".

Cijela priča pomalo je čudna kad se uzme u obzir da Rampart nije nimalo neozbiljna firma. Surađuju s tv postajama ABC, CBS, NBC, FOX, ESPN, MTV, VH1... Na čelu kompanije je Sean Mullen, Emmyjem nagrađeni ekspert za specijalne efekte, koji je radio na nizu holivudskih filmova i popularnih tv serija.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram