Zatvori
Poslovni Puls
20/12/2016

Viasat otkupio HRT-ovu uspješnicu "Republika"

Nakon uspjeha HRT-ovih igrano-dokumentarnih serija autora Božidara Domagoja Burića "Tajnoviti srednji vijek", "Ludi rimski carevi" te "Hrvatski kraljevi", koja je dosad bila najprodavanija i najemitiranija serija Hrvatske radiotelevizije u inozemstvu, iz tvrtke Viasat World Limited HRT-ovu Odjelu za prodaju programa i usluga potvrđen je otkup licencije i prava na prikazivanje sjajnog igrano-povijesnog spektakla "Republika" istog autora, s pravom prikazivanja početkom 2017. godine...

Prava na emitiranje otkupila je tvrtka Viasat World Limited, koji pokriva 47 država, odnosno Skandinaviju, srednju i istočnu Europu, Rusiju i Zajednicu neovisnih država, Tursku, Afriku, Izrael te Sjedinjene Američke Države. Sadržaj koji nudi na međunarodnim programima obuhvaća sve, od povijesti i dokumentarnih zabavnih serija do filmova, e-sporta i televizijskih serija.

"To je sjajna vijest za Hrvatsku radioteleviziju. Serija "Republika" potvrđuje da je hrvatski javni medijski servis, zahvaljujući izvrsnosti i primjeni najsuvremenije produkcijske tehnologije, na vodećemu mjestu u regiji i šire u proizvodnji povijesno-dramskih dokumentarnih filmova", izjavio je vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Blago Markota.

"Zaista nam je drago što smo, nakon uspjeha "Hrvatskih kraljeva" na programu Viasat History, osigurali prava na "Republiku", fascinantnu seriju koja će naše gledatelje prikovati za male ekrane. Naše gledateljstvo uživa u sadržajima koji se odnose na europsku povijest, a "Republika", koja donosi jedinstvenu povijesnu širinu, visoko kvalitetnu produkciju i uvjerljive rekonstrukcije, prikazat će povijesnu važnost Dubrovačke Republike i imati odjek među našim gledateljima diljem Europe i Rusije", izjavila je dopredsjednica tvrtke Viasat World Limited Karin Heijink.

"Republika" će se emitirati na programu Viasat History, koji gledatelje nadahnjuje sadržajem koji omogućuje modernu povijesnu perspektivu: emisije utemeljene na pomno istraženome materijalu prikazanom inteligentnim i pronicljivim pristupom povijesti, koji iznose iznimno karizmatični povjesničari, pravi su intelektualni izazov.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram