Zatvori
Poslovni Puls
18/03/2014

HRT će potrošiti 35 milijuna kuna na vanjske produkcije

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u ovoj će godini utrošiti 35 milijuna kuna za nabavu djela od neovisnih proizvođača, a najviše će novca ići za nabavku djela za dramski, dokumentarni i zabavni program...

Nabava djela od neovisnih proizvođača zakonska je obveza HRT-a, koji je sukladno članku 11. Zakona o HRT-a dužan najmanje 15 posto svojeg godišnjeg programskog proračuna osigurati za nabavu europskih djela neovisnih proizvođača, od čega polovina tih sredstava mora biti namijenjena za djela proizvedena izvorno na hrvatskom jeziku.

U tu će svrhu HRT u ovoj godini utrošiti 35 milijuna kuna i to za nabavu dvije igrane serije, jedne humorističke serije, jednog tv filma, tv formata o poduzetništvu, talk show emisije u kasne sate, zabavno mozaične emisije, mozaične emisije za tinejdžere, emisiju iz filozofije, kviza, dokumentarne serije i ostaloga.

HRT će prvi natječaj raspisati tijekom ožujka, a drugi u rujnu.

Natječaji će ubuduće biti objavljivani dva puta godišnje, u ožujku i rujnu, i bit će otvoreni 30 dana, a nakon završetka u roku od 30 dana ponuđači će biti obaviješteni o statusu svoje ponude, odnosno je li prihvaćena ili ne, poručili su s HRT-a.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram