Zatvori
Poslovni Puls
06/09/2013

OPREZNO: Prevaranti zovu u gluho doba noći i traže informacije o bankovnim računima

Hrvatska udruga banaka upozorila je na prevarante koji u večernjim ili noćnim satima putem telefona od građana traže informacije o njihovim bankovnim računima...

Na meti prevaranata uglavnom su stariji građani. Zovu ih navečer ili noću, te uvjeravaju da je došlo do zlouporabe njihovih kartica. Traže ih informacije o broju kartice, te PIN brojeve njihovog računa.

"Pozivima se klijente banaka obavještava da su njihove kartice navodno zlouporabljene i da će to riješiti tako da im predaju karticu tekućeg računa i PIN, a u tu svrhu će ih ispred zgrade čekati taksi-vozilo. Najnoviji modus operandi je da se počinitelj predstavlja kao policijski inspektor sa sličnom pričom, samo što više ne traži kartice nego se raspituje o stanju na računu, štednji i slično", priopćio je HUB.

Iz HUB-a poručuju da djelatnici banaka ovakve telefonske razgovore ne obavljaju, te napominju da ni banka ni kartična kuća nemaju od klijenta pravo tražiti PIN broj. O cijelom slučaju obaviještena je policija, koja provodi istragu.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram