Zatvori
Poslovni Puls
05/09/2013

Hrvatska i Australija potpisale sporazum o zračnom prometu

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i veleposlanstva Australije u Hrvatskoj Susan Cox potpisali su danas Sporazum o zračnom prometu između vlada dviju zemalja, priopćeno je iz Ministarstva...

Potpisivanje Sporazuma o zračnom prometu je od izuzetnog značaja jer pruža mogućnost jednostavnije uspostave prometnih, putničkih i robnih tokova između Hrvatske i Australije što će svakako doprinijeti ekonomskom i gospodarskom razvoju, prenosi se u priopćenju izjava ministra Siniše Hajdaš Dončića.

Inicijativa za sklapanje sporazuma pokrenuta je u srpnju 2005. godine, a pregovori su održani u veljači 2007. godine u Zagrebu.

Rezultat pregovora bio je usklađeni tekst sporazuma na engleskom jeziku, koji je tada i parafiran. Nakon toga trebalo je dodatno uskladiti i koordinirati zrakoplovne vlasti dviju zemalja, a završetkom tih postupaka stvoreni su uvjeti za sklapanje sporazuma.

Sporazumom o zračnom prometu između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Australije stvara se sustavni međunarodnopravni okvir u području međunarodnog civilnog zračnog prometa između dviju zemalja, kojim se omogućava jednostavnije uspostavljanje prometnih, putničkih i robnih tokova, a određenim zračnim prijevoznicima iz Hrvatske i Australije unaprijed se utvrđuju način i uvjeti poslovanja na tržištima Republike Hrvatske, odnosno Australije, kaže se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram