Zatvori
Poslovni Puls
31/08/2013

Karlovac želi izgraditi veliki akvarij vrijedan 4 milijuna eura

Od 1. srpnja Hrvatska se može koristiti sredstvima iz strukturnih fondova Europske unije. Među pripremljenim projektima je i karlovački KA-quarium, akvarij sa slatkovodnim ribama vrijedan gotovo 4 milijuna eura...

Prostor na kojemu će nastati - prvo trebao biti autokamp na Korani. No, umiješala se politika, pa i struka, te se od kampa odustalo. Za ruševinu na Korani danas postoje drugi planovi. Trebala bi postati najveći hrvatski slatkovodni akvarij.

U prostoru od 600 kvadrata bit će 8 do10 velikih bazena od 25 kubnih metara, odnosno 25 tona svaki, zatim niz manjih akvarijskih bazena pretežno za manje i endemske vrste i naravno nekakav touch-pull prostor, gdje će ljudi zaista moći doživjeti potpuno taj svijet vode, poručila je Marina Grčić iz Gradske uprave.

Trenutačno se radi idejni i glavni projekt KAquariuma. Trebao bi biti gotov do proljeća. Nakon toga, sljedeći su korak - strukturni fondovi. Grad Karlovac tako je jedan od prvih gradova koji će početi koristiti novce iz tih fondova. Gradnja akvarija, vjeruju, počet će već iduće godine, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram