Zatvori
Poslovni Puls
28/08/2013

Arapi ulaze na srbijansko bankarsko tržište?

 Generalni tajnik Udruženja banaka Srbije, Veroljub Dugalić, izjavio je danas da bi eventualni dolazak Royal group iz Ujedinjenih Arapskih Emirata na srpsko bankarsko tržište bio pozitivan korak, kako za sustav tako i za klijente zbog raznovrsnije ponude...

Prema njegovim riječima, u Srbiji postoji ukorijenjena zabluda da će, ako takva bankarska grupacija dođe, ona poslovati po pravilima različitim od ustaljenih bankarskih principa, te da će davati kredite bez kamate i slično, što je vrlo nerealno očekivanje, jer će se oni prilagoditi uvjetima koji postoje na lokalnom tržištu.

"Nadam se da će oni raditi kao komercijalna banka u svim bankarskim sektorima, jer bi to obogatilo ponudu koju imamo na tržištu", rekao je Dugalić, prenosi NoviMagazin.

Guvernerka Narodne banke Srbije, Jorgovanka Tabaković, potvrdila je ranije kako očekuje da uskoro stigne službeni zahtjev Royal group iz UAE za osnivanje banke ili stjecanje više od pet posto vlasništva u nekoj od banaka u Srbiji.

Tabaković je podsjetila da je u prosincu prošle godine održan prvi sastanak predstavnika NBS i ove banke i da je nakon toga nastavljena komunikacija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram