Zatvori
Poslovni Puls
28/08/2012

Adios amigos: Strane banke iz Srbije prošle godine "izvukle" 1,5 milijardi eura

Banke u Srbiji od početka 2011. godine iznijele su iz zemlje i vratile u svoje inozemne tvrtke-majke gotovo 1,5 milijardi eura, od čega samo u prvih šest mjeseci ove godine 484,4 milijuna eura, pokazuju podaci Narodne banke Srbije o platnoj bilanci...

Kako prenosi "Blic", pozivajući se na te podatke, sve do prošle godine novac iz inozemstva slijevao se u srbijanske banke - 2009. slilo se 1,2 milijarde eura, a 2010. oko 660 milijuna.

No, prošle godine iz Srbije je iznijeto milijardu eura, a u prvih šest meseci ove godine 484,4 milijuna. Kako tri četvrtine banaka u Srbiji ima osnivače u Europi, taj novac se i vratio u europske države, pogođene dužničkom krizom.

Tajnik srbijanskog Udruženja banaka Veroljub Dugalić smatra da to što inozemne banke povlače novac nije neobično, jer banke u Srbiji teško pronalaze dobrog klijenta, dok istodobno imaju sasvim dovoljno kapitala, piše "Blic".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram