Zatvori
Poslovni Puls
20/08/2013

Zbog fiskalizacije promet veći za 7 milijardi kuna

Ugostitelji i trgovci u Hrvatskoj u prvih šest ovogodišnjih mjeseci prijavili su 7 milijardi kuna više isporuka koje podliježu plaćanju poreza na dodanu vrijednost (PDV) nego u istom razdoblju lani, dok je u svim djelatnostima iznos oporezivih isporuka porastao za 13 milijardi kuna, izvijestila je Porezna Uprava Ministarstva financija o rezultatima fiskalizacije...

Temeljem usporedbe PDV obrazaca u prvom polugodištu ove i prošle godine, u području djelatnosti I- Djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, iznos ukupno oporezivih isporuka u prvih šest mjeseci 2013. godini bio je 1,16 milijardi kuna veći u odnosu na isto razdoblje 2012. godine.

Nadalje, temeljem usporedbe PDV obrazaca za isto razdoblje u području djelatnosti G-Trgovina na veliko i na malo, popravak motornih vozila i motocikala, iznos ukupno oporezivih isporuka u prvih šest mjeseci 2013. godine u odnosu na isto razdoblje 2012. godine povećao za 5,9 milijardi kuna.

Iznos ukupno oporezivih isporuka u svim djelatnostima u prvih šest mjeseci 2013. godine u odnosu na isto razdoblje 2012. godine porastao je za 13,015 milijardi kuna, navodi se u priopćenju Porezne uprave.

Porezna uprava od 8. siječnja kontinuirano provodi nadzore primjene odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom. Do 12. kolovoza ukupno je obavila 25.394 nadzora, utvrdivši pritom 3.055 nepravilnosti te je izrekla 596 privremenih zabrana obavljanja djelatnosti.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram