Zatvori
Poslovni Puls
14/08/2013

Britanska osiguravateljska kuća "Lloyd's" stiže u Hrvatsku

Britanski “Lloyd’s”, ugledni svjetski osiguravatelj s tradicijom dugom 325 godina i još 12 drugih europskih osiguravatelja najavili su dolazak u Hrvatsku...

Tako je naše malo tržište postalo vrlo živo, a kako stvari stoje, bit će još i dinamičnije. Sigurno će se nastaviti priljev novih “igrača”, a kakva će konkurencija biti i koliko će koristi od toga imati građani i poduzetnici, znat će se kad prorade i ponude prve police.

Od 1. srpnja hrvatsko je financijsko tržište otvoreno svim tvrtkama s područja EU-a, pa primjerice osiguravatelji na njega mogu slobodno ući, uz prethodnu najavu Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (Hanfa). Isto pravilo vrijedi i za domaće osiguravatelje koji bi na tržište Unije.

Tako je prije dva tjedna sedam osiguravatelja bilo na Hanfinoj listi najava, a otada im se do početka ovog tjedna broj popeo na 13, što znači da je u Hrvatskoj broj osiguravatelja od srpnja skočio za 46 posto, s 28 na njih 41. Dolazak u Hrvatsku u kojoj će njegovi agenti slobodno raditi, najavio je “Lloyd’s“ na svojim internetskim stranicama u ponedjeljak. Taj svjetski osiguravatelj ponosi se tradicijom te brzinom i pouzdanošću isplata osiguranja, pa se na njihovu webu mogu pronaći podaci da su u roku od 48 sati od razornog tsunamija koji je prije dvije godine pogodio Japan isporučili 6,6 milijardi jena za reosiguranje.

“Lloyd’s” kani u Hrvatskoj nuditi sve vrste osiguranja osim životnog, osiguranje od nezgoda, zdravstveno osiguranje, osiguranje vozila, piše Slobodna Dalmacija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram