Zatvori
Poslovni Puls
25/07/2013

Britanski ulagači zainteresirani za ulaganja u energetiku i maloprodaju

O potrebi povećanja gospodarske suradnje, vrijednosti izravnih stranih ulaganja i vanjskotrgovinske razmjene između Hrvatske i Velike Britanije jučer su u Banskim dvorima razgovarali potpredsjednik Vlade Branko Grčić i lord Stephen Green, ministar za trgovinu i investicije Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske...

Iako je lord Green nakon sastanka izjavio da u Hrvatsku nije došao ni s jednim konkretnim investicijskim projektom, izrazio je uvjerenje da će ulazak Hrvatske u EU znatno povećati interes britanskih gospodarstvenika, posebno za energetiku, infrastrukturu, poljoprivredu i maloprodaju.

Grčić je priznao da Vlada, s obzirom na potencijal, nikako nije zadovoljna razinom gospodarskih odnosa s Velikom Britanijom, ali i da je s ministrom Greenom razgovarao upravo o tome kako poboljšati te odnose i kako Hrvatsku učiniti privlačnijom za britanske investitore.

Dogovoreno je da će hrvatski ministri s gospodarstvenicima u jesen otići u London kako bi britanskim biznismenima predstavili konkretne projekte.

"Taj posjet želimo kvalitetno pripremiti jer ne mislimo u London otputovati kao turisti. U suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i drugim ministarstvima koja pokrivaju gospodarstvo želimo se kvalitetno pripremiti tako da se od tog posjeta Londonu izrode i konkretni poslovi", rekao je ministar Branko Grčić.

Britanski gost novinarima je prepričao zgodu koja potvrđuje da postoji interes Britanaca za Hrvatsku.

"U Zagreb sam letio dupkom punim zrakoplovom British Airwaysa", rekao je lord Green, prenosi Večernji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram