Zatvori
Poslovni Puls
19/07/2013

Moody's optimističan za stabilnost američkog kreditnog rejtinga

Međunarodna agencija za kreditne rejtinge Moody's promijenila je prognozu za kreditni rejting SAD-a iz negativne u stabilnu, potvrdivši mu ujedno vrhunski AAA rejting, objavili su u petak europski mediji...

Među glavnim razlozima za poboljšanu prognozu u Moody'su izdvajaju smanjenje proračunskog manjka, prenosi britanski BBC.

Agencija u obrazloženju svoje odluke navodi da američko gospodarstvo raste po višoj stopi u usporedbi s nekoliko drugih gospodarstava istoga ranga s vrhunskim "trostrukim A" rejtingom i pokazuje svojevrsnu otpornost na izrazitije usporavanje rasta proračunske potrošnje.

U Moody'su očekuju daljnje smanjenje manjka u američkom proračunu u idućim godinama.

Prema Kongresnom uredu za proračun, proračunski manjak će se u financijskoj 2013. godini vjerojatno smanjiti na četiri posto bruto domaćeg proizvoda (BDP), sa sedam posto koliko je iznosio 2012.

Agencija napominje da je takav pad deficita veći nego što su bili očekivali u 2011. kada su SAD-u snizili prognozu iz stabilne u negativnu.

Prošlog mjeseca prognozu za američki kreditni rejting poboljšala je i agencija za rejtinge Standard & Poor's (S&P), podigavši je iz negativne u stabilnu.

U kolovozu 2011. S&P je snizio za jednu razinu rejting SAD-a, s AAA na AA+, dok je Moody's zadržao američki vrhunski AAA rejting, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram