Zatvori
Poslovni Puls
19/07/2013

Domaći i inozemni investitori zagrijani za splitske projekte

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar izjavio je danas da je nekoliko domaćih i stranih investitora želi uložiti u splitske projekte, među kojima su dva hotela i dva tornja te stari projekt "Nova vrata grada"...

Na druženju s novinarima u zgradi Gradske uprave Baldasar je rekao da bi se u Splitu trebala početi graditi dva nova hotela, od kojih jedan na Žnjanu, a drugi na Trsteniku. Najavio je među ostalim i završetak gradnje stambeno-poslovne zgrade investitora Ive Ore uz Poljičku cestu. Zgrada je između bolnica Firula i Križina i ima 77 stanova na jugu, a priprema se gradnja još jedne stambene zgrade.

Vizuru Splita uskoro bi trebala promijeniti gradnja dviju novogradnji, točnije Westgate tornjeva na križanju Ulice Domovinskog rata i Dubrovačke ulice. Investitor je tvrtka Zapadna vrata, a iza svega stoji Societe Generale grupa. Projektom je predviđeno da se u podzemlju izgrade garaže. Prvi toranj trebao bi biti visok 75 metara i imati 17 katova, a drugi 12 katova.

Osim gradnje tornjeva, gradonačelnik je najavio i najambiciozniji projekt prošle gradske vlasti "Nova vrata grada". Tim se projektom prije četiri godine najavljivalo oživljavanje istočnih dijelova grada, točnije Mejaša, Pujanki i Neslanovca. Planirano je da se izgradi poslovni centar s novim stanovima, zabavnim i trgovačkim sadržajima te gradskim parkom i trgom, dječjim vrtićima, jaslicama, novim domom mladeži i poduzetničkim inkubatorom.

Gradonačelnik je u sklopu projekata najavio i gradnju POS-ovih stanova na Kili, gdje će splitska poduzetnica Marina Wallner graditi 350 jeftinijih stanova. Od gradskih projekata, rekao je gradonačelnik Ivo Baldasar, radi se na Starom placu i istočnoj obali, a uz to se u dogovoru s IGH-om traži s Vladom i rješenje za Spaladium arenu.

"S konzervatorom Radoslavom Bužančićem smo razgovarali o Turističkoj palači. Ako bude potrebno, mi ćemo je rušiti. Sada radimo na svoj potrebnoj dokumentaciji", zaključio je gradonačelnik, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram