Zatvori
Poslovni Puls
18/07/2013

Ministarstvo kulture za 100 tisuća kuna otkupilo brend "Vjesnik"

Ministarstvo kulture je za sto tisuća kuna otkupilo Vjesnikov brend i preuzelo njihovu internetsku arhivu tekstova stvaranu od 1996. godine do gašenja prije godinu dana, no nemaju ideju i plan što učiniti s njim...

Nedavno je u Novinaru, glasilu Hrvatskog novinarskog društva objavljeno kako je Ministarstvo kulture za brend ugaslog dnevnog lista Vjesnik platilo sto tisuća kuna čime je preuzelo i Vjesnikovu arhivu kojom upravlja Hrvatski državni arhiv i koja bi uskoro, nakon što je arhivisti srede, trebala biti dostupna javnosti.

To je već i ranije najavio Milan Živković iz Ministarstva kulture, kada je u Poslovnom dnevniku kazao da će nedigitalizirana novinska baština Vjesnikove dokumentacije biti već u lipnju ove godine dostupna korisnicima čitaonice Arhiva, koji će pokrenuti i njenu digitalizaciju.

Podsjetimo, stečajni postupak Vjesnika je pred završetkom, a kad on bude dovršen, tvrtka Narodne novine Press d.o.o. više neće biti u sudskom registru. Prema izjavi stečajnog upravitelja Maroja Stjepovića objavljenoj u Novinaru, nema izgleda za nastavak poslovanja Vjesnika, kao ni za naplatu vjerovničkih potraživanja. Navodi se da je Vjesnik ukupno dužan 32,8 milijuna kuna, od čega bivši zaposlenici traže 17,8 milijuna, tiskara Vjesnik 6,5 milijuna i Ministarstvo financija 4,5 milijuna kuna za doprinose. Uz 3,2 milijuna kuna, koliko su bivši zaposlenici dobili od Agencije za osiguranje radničkih potraživanja, radnici će dobiti još jedan manji iznos, piše T-Portal.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram